#durftevragen
Iedereen die al een tijdje twittert is 'm ongetwijfeld tegengekomen: #durftevragen. En iedereen die de hashtag wel eens heeft toegepast, zal zich - hopelijk - verwonderd hebben over de effectiviteit van het simpele credo: ik durf te vragen. Maar eigenlijk zit er meer achter deze simpele hashtag... namelijk de essentie van social media.
Ooit nog op zoek naar een goed voorbeeld van waarom Social Media werkt? Laat je sceptici kennismaken met de kracht van het netwerk en durf te vragen.
Vertrouwen
In de hashtag #durftevragen zit veel vertrouwen verscholen. Vertrouwen in de kennis van het netwerk. Vertrouwen in de bereidwilligheid van je netwerk om te antwoorden. Vertrouwen in het feit dat je onder je gelijken de expertise vindt om jouw probleem op te lossen. Of je in ieder geval goed op weg te helpen. Hetzelfde vertrouwen dat aan de basis staat van Social Media.
BescheidenheidMet de hashtag #durftevragen geef je eigenlijk aan: ik weet het ook even niet meer. Ik ben menselijk. Ik kan falen en durf dat toe te geven. Kun je me helpen? Het is de bescheidenheid die aan de basis ligt van een gezonde online dialoog. We zijn zoekende. We zoeken de kennis en wijsheid bij elkaar. Binnen het netwerk. Onder gelijken. En het mooiste: we vinden antwoorden.
Wederkerigheid
In de hashtag #durftevragen zit gelijk een element van wederkerigheid verscholen. Kom je hem tegen en weet je het antwoord, dan doet het plezier om iemand binnen je netwerk van dienst te zijn. Naast het durven vragen, durf je antwoorden te bieden. Vanuit je persoonlijke expertise en enthousiasme. Het is dezelfde wederkerigheid die je in meer Social Media kanalen tegenkomt.
Simpele hashtag of meer dan dat... wie zal het zeggen? Wie wil het zeggen? #durftevragen
Labels: #durftevragen, social media, Twitter